Antwerp en Standard lopen tegen boete aan voor gebruik van vuurwerk

Foto: Photo News

Antwerp en Standard lopen tegen boete aan voor gebruik van vuurwerk

Print

Antwerp en Standard worden beide gestraft voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal door hun supporters in hun onderlinge duel op Sclessin eind maart. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste dinsdag een boete van 4.000 euro op te leggen aan de Rouches. Antwerp moet 3.500 euro ophoesten.

De feiten dateren van de topper in Luik tussen Standard en Antwerp (3-1) op de eerste speeldag van Play-off 1. Voor aftrap staken supporters van de Great Old pyrotechnisch materiaal af, en tijdens de wedstrijd maakten thuisfans gebruik van Bengaals vuur. Beide supportersclans gooiden ook plastic bekers op het veld, zonder evenwel iemand te raken.

Hoewel het verloop van de wedstrijd niet verstoord werd, eiste bondsprocureur Kris Wagner een boete van 4.000 euro voor beide teams, die dit seizoen niet aan hun proefstuk toe zijn. De Geschillencommissie herhaalde dat een nultolerantie ten opzichte van het gebruik van pyrotechnisch materiaal gehanteerd wordt.

Voor Standard werd de vordering van 4.000 euro bestendigd. Antwerp kreeg een lichtere geldstraf. “Gezien de talrijke en aangehouden inspanningen van Antwerp volstaat een boete van 3.500 euro”, verklaarde de Geschillencommissie. Beide clubs kunnen nog beroep aantekenen tegen het vonnis.

Meer voetbalnieuws