Fans boos over peperdure merchandising van Kanye West

Kanye West tijdens zijn Sunday Service op Coachella. Foto: ISOPIX

Celebs

Fans boos over peperdure merchandising van Kanye West

Print

Al sinds begin dit jaar houdt Kanye West wekelijks zijn Sunday Service, iets wat het midden houdt tussen een kerkelijke dienst met gospel en een optreden van de rapper. Die bracht hij afgelopen weekend naar Coachella en daar werd ook merchandising verkocht van het event. Tegen de zin van heel wat fans moest je daar veel geld voor neertellen.

Op zondag gaat Kanye West naar de kerk. Begin dit jaar startte hij met zijn religieus geïnspireerde Sunday Service die elke week op een andere locatie plaatsvindt. Dit keer trok het gezelschap richting het Californische festival Coachella. Op zondagmorgen gaf de zelfverklaarde Yeezus er samen met een gospelkoor een voorstelling. En daar hoorde ook een kraampje met merchandising bij.

Wie dat wou kon er een trui kopen met daarop ‘Holy Spirit’, een trainingsbroek met ‘Sunday Service’, een T-shirt met ‘Trust God’ en een paar sokken met ‘Church Socks’ of ‘Jesus Walks’ op. Uit beelden die op sociale media opdoken, blijkt alvast af te leiden dat de rij wachtenden voor het kraampje ellenlang was.

45 euro voor sokken

Maar er kwam ook heel wat kritiek op. Vooral de prijzen van de spullen swingen de pan uit, vinden velen. Zo betaal je voor de trui 200 euro, voor de broek 175 euro en voor de sokken 45 euro. “Blijkbaar willen Kanye en Jezus dat je dure kleren draagt”, klinkt het onder andere op Twitter. Of nog: “45 euro voor sokken en tot 200 euro voor een trui… ofwel ben je alle grip met de realiteit verloren ofwel ben je een ordinaire crimineel.” Vooral die dure sokken konden op weinig begrip rekenen bij de fans.

 

NIET TE MISSEN