© Red Bull Racing

"Opmerkelijke Max Verstappen is op de top van zijn kunnen"

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat hij sinds de GP van Canada vorig jaar duidelijk ziet dat Max Verstappen veranderd is. Zijn prestaties in de eerste races van 2019 omschrijft hij als “opmerkelijk.”

F1journaal.be

Na zijn moeilijke start in 2018 werd er uit sommige hoeken getwijfeld aan het vermogen van Max Verstappen om lessen te trekken uit zijn fouten, zelfs vanuit zijn eigen team. Sinds zijn crash tijdens de vrije trainingen voor de GP van Monaco is de jonge Nederlander quasi foutloos gebleven.

“Hij heeft een opmerkelijke job gedaan,” aldus Horner bij ‘Sky Sports.’ “Tijdens zijn campagne van vorig jaar heeft hij vanaf Canada een versnelling hoger geschakeld. Hij is nu ongeveer op de top van zijn kunnen en hij geniet van de positie waarin hij zich nu bevindt.”

De Red Bull-Honda is nog niet op het niveau van Mercedes of Ferrari maar Verstappen heeft er het beste van gemaakt. Zijn constante prestaties hebben hem een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeleverd en daarmee blijft hij de twee Ferrari’s voor.

“Hij heeft al drie sterke races gereden dit jaar,” gaat Horner verder.

“In Bahrein had hij pech dat hij net niet op het podium stond en in China heeft hij het geprobeerd bij Vettel na de tweede pitstops. Daarna heeft hij een heel volwassen race gereden en is hij vierde geworden.”

“In deze fase draait het allemaal om het verzamelen van punten. Het gat met de jongens voor ons is niet zo groot. Op dit moment staat hij nog altijd derde voor de Ferrari-rijders en er is nog een lange weg te gaan.”

“Het is dus belangrijk dat we niet te veel weggeven in deze periode van het jaar.”

Horner gelooft ook dat het beste nog moet komen voor Verstappen. “Het opwindende aan hem is dat hij zich gaat ontwikkelen en alleen nog maar beter gaat worden vanaf hier.”

“Het zijn opwindende tijden voor de F1 om iemand te hebben zoals Max, het opwindende talent van Leclerc en hopelijk zien we Pierre Gasly binnenkort ook in dat rijtje.”

“Het is opwindend om te zien hoe er een nieuwe generatie op de voorgrond komt,” besluit Horner.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws