Vanaf donderdag nieuwe Stan in ‘Thuis’

Foto: VRT

Vanaf donderdag nieuwe Stan in ‘Thuis’

Print

De Thuis-kijkers krijgen vanaf donderdag een nieuwe ‘Stanneman’ te zien in Thuis. Jannes Coessens (18) kan het groeiende belang van de rol niet combineren met zijn studies. Campus 12-acteur Lennart Lemmens (23) neemt vanaf 25 april over.

De makers van Thuis willen de opgroeiende Stan Van Damme in Thuis meer gewicht geven. En dat lukt niet meer met Jannes Coessens. “We hebben samen met Jannes de voor en tegens afgewogen”, motiveert producer Hans Roggen de moeilijke beslissing. “Zijn universitaire studies en de daarbij horende examenperiodes maakten het voor ons moeilijk om met zijn personage verhalen te vertellen. En we willen de studies van Jannes niet op het spel zetten.”

Het betekende meteen een onvermijdelijke exit voor Jannes. “Thuis is een groot deel van mijn leven geworden. Thuis heeft een plekje in mijn hart”, verzekert de jonge acteur.

Het verdwijnen van Jannes betekent dat Lennart Lemmens uit de Ketnet-reeks Campus 12 mag doorgroeien naar het grote publiek. “Ik probeer Stan me iedere dag meer en meer eigen te maken. Jannes heeft hem op zijn manier gespeeld, en het is niet de bedoeling dat ik zijn versie kopieer. Met Katrien De Ruyscher heb ik lang gesproken over het verleden en het rugzakje dat Stan meedraagt. Ik ben enorm blij met een tv-moeder als zij”, glundert Lennart, die donderdag debuteert.

Nu in het nieuws