Bondscoach wil Mathieu van der Poel absoluut meenemen naar het WK: “Parcours is hem op het lijf geschreven”

Foto: GMAX AGENCY

Bondscoach wil Mathieu van der Poel absoluut meenemen naar het WK: “Parcours is hem op het lijf geschreven”

Print

Na zijn indrukwekkende zege in de Amstel Gold Race van zondag is het uitkijken naar wat het volgende kunststukje van Mathieu van der Poel wordt op de weg. Zou dat het WK in Yorkshire kunnen worden? Als het van de Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout afhangt, zal er voor MVDP alvast een plaatsje voor hem gereserveerd worden in zijn selectie. “Het mag geen verrassing zijn dat ik hem graag erbij wil”, zei Moerenhout in het Nederlandse Algemeen Dagblad.

Mathieu van der Poel won op de weg al eens een regenboogtrui bij de junioren, tijdens het WK in Firenze in 2013. Volgens Koos Moerenhout zou dat ook bij de elite moeten kunnen. “Ik ben het parcours in Yorkshire al gaan verkennen en het is hem op het lijf geschreven”, zegt de voormalige wielrenner. “Als hij naar het WK gaat, op en top voorbereid zoals hij zich nu ook gefocust heeft op dit voorjaar, dan hoort hij daar thuis.”

Tijd voor voorbereiding?

Dat Van der Poel speelt met het idee om naar het WK te gaan, is al even bekend. Na de veldrit in Hulst in februari vertelde hij aan onze man ter plekke dat het zeker een mogelijkheid is en dat hij al over een eventuele deelname had gepraat met zijn bondscoach. Of MVDP ook tijd zal hebben in zijn schema om zich goed voor te bereiden op een eventueel WK op de weg, is nog maar de vraag. “Het is de keuze van Mathieu. Hij moet kijken of het past in zijn programma, gezien zijn bezigheden op de mountainbike en zijn voorbereiding op het veldritseizoen. We zullen er binnenkort over praten en daarna een besluit nemen, maar Mathieu heeft laten zien dat hij goed is in keuzes maken”, klinkt het bij Moerenhout.

Van der Poel zal de komende maanden in principe amper aan de start komen in wegwedstrijden: over vijf weken begint hij aan een reeks mountainbikewedstrijden en ook het WK mountainbike in het Canadese Mt-St-Anne, vier weken voor het WK op de weg, staat op zijn programma. Ook daar is MVDP niet kansloos, want vorig jaar werd hij nog derde op het WK in het Zwitserse Lenzerheide.

Meer sportnieuws