Controleactie in het verkeer: dronken autobestuurster rijdt bijna politie aan

Foto: BELGA

Controleactie in het verkeer: dronken autobestuurster rijdt bijna politie aan

Print
Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het voorbije weekend in Mechelen en Willebroek verkeerscontroles uitgevoerd. 30 autobestuurder testten positief op het overmatige gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.

De controles vonden ’s nachts plaats. In totaal nam de politie 819 ademtests af. Daarbij testten 30 autobestuurders positief. 29 onder hen hadden een teveel aan alcohol in hun bloed, één bestuurder testte positief op het gebruik van drugs.

Aanrijding nipt vermeden

Zes rijbewijzen werden ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Een bestuurder die 1,7 gram promille alcohol liet optekenen, kent geen vaste verblijf- en woonplaats en moest onmiddellijk een boete van 1.260 euro betalen. Hij kon dit niet, dus werd zijn voertuig getakeld. Hij heeft 96 uur de tijd om de boete te betalen, zo niet wordt de auto in beslag genomen door het parket. Een andere bestuurder kende hetzelfde lot, de Portugees werd betrapt met 2,1 gram promille alcohol in zijn bloed. Hij had tevens zijn rijbewijs niet op zak en moet het document zo snel mogelijk indienen.

Een vrouwelijke bestuurder reed bijna een politievoertuig aan omdat ze geen voorrang verleende op het kruispunt van de Oscar Van Kesbeeckstraat met de Maurits Sabbestraat. Bij controle bleek ze 1,6 gram promille alcohol in haar bloed te hebben. Nog twee andere bestuurders werden opgehouden nadat er een percentage van respectievelijk 1,9 en twee gram promille alcohol in hun bloed werd aangetroffen. Tot slot legde een bestuurder een positieve speekseltest af wegens drugs in het verkeer. Hij reed onder invloed van cannabis én cocaïne en had zijn rijbewijs niet op zak, omdat hij na een verval van het recht tot sturen de herstelexamens niet had uitgevoerd. Hij kreeg een proces-verbaal onder zijn neus geschoven. Eind 2016 werd hij ook al eens geverbaliseerd omwille van strafbare alcoholopname in het verkeer.

Verboden wapen

Tien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van zes uur. Eén autobestuurder, houder van een voorlopig rijbewijs, werd betrapt op het rijden tijdens een weekendnacht. De persoon vervoerde ook een passagier en twee kinderen. Er hing ook geen verplicht ‘L’-teken aan de achterruit van het voertuig. In totaal kregen veertien bestuurders een rijverbod van drie uur opgelegd.

Tot slot werd één persoon aangetroffen met een verboden wapen in de vorm van een boksbeugel. Het object werd in beslag genomen. Een andere persoon moest even afkoelen in een cel nadat hij de openbare orde aan het verstoren was.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio