© Photo News

Julien Simon wint, Baptiste Planckaert knap derde in Tour du Finistère

Julien Simon (Cofidis) heeft zaterdag de Tour du Finistère op zijn palmares gebracht. De Fransman haalde het na 187,5 km tussen Saint-Evarzec en Quimper. Hij sprong weg in de slotkilometer en bleef nipt het peloton voor. Andrea Vendrame won de sprint om plek twee van Baptiste Planckaert, Frederik Backaert werd vierde.

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht die in verschillende fases tot stand kwam. Torkil Veyhe sprong als eerste weg uit het peloton, daarna sloot Mattia Viel aan en finaal wisten ook Samuel Leroux, Matteo Dal-Cin en onze landgenoten Michiel Stockman en Franklin Six de oversteek te maken.

Maximaal gunde het peloton hen bijna negen minuten voorgift, waarna Wanty-Gobert en Arkéa-Samsic de achtervolging in handen namen. Intussen was in de kopgroep Viel weggevallen na mechanische pech, wat later moest ook Six de anderen laten rijden, net zoals Matteo Dal-Cin. Met drie trokken ze het lokale circuit op met 2:30 bonus. In het peloton sprongen Alexis Gougeard en Kenny Molly weg, waarna het peloton in stukken brak.

Gougeard was al snel vooraan en ging solo verder. Pas toen het peloton zich weer organiseerde en Total Direct Energie in de achtervolging ging, werd zijn voorsprong kleiner. Hivert maakte nog de oversteek, met twee ging het richting finish. Pas net voor de vod van de slotkilometer werden ze gegrepen, waarna Julien Simon een aanval plaatste op de laatste hindernis van de dag en naar de zege reed. Hij haalde het voor een sprintend en uitgedund peloton, goed voor zijn tweede zege in de Tour du Finistère. Eerder won hij er in 2012.

Meer sportnieuws