© Simon Mouton

DISCUSSIE. Redders aan zee: onmisbaar als er veel volk is?

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, reageert fors op de kritiek dat er nog geen redders aan de kustlijn staan in dit zonovergoten paasweekend. Wie in Oostende toch in zee gaat en in de problemen komt, moet zelf opdraaien voor de reddingskosten, zegt Tommelein. Wat vind jij? Moeten er op drukke dagen als deze redders zijn?

ph

Zomer in april... maar toch zal er op onze stranden geen enkele redder te bespeuren zijn. “Omdat het simpelweg niet kan”, klinkt het bij de reddingsdiensten. “Elk jaar maken we onze planning op zodat we tegen 1 mei volledig rond zijn met die voorbereiding. Maar vandaag zijn we dat dus nog niet. We hebben zelfs niet eens alle nieuw materiaal binnen en ook de licenties voor onze radio’s zijn er nog niet.”

Wat vind jij? Moeten de diensten bij de eerste zonnestralen op volle capaciteit draaien? Of mag van de dagjesmensen worden verwacht dat ze voorzichtig zijn? Is het te verdedigen dat mensen die het risico in zee opzoeken, zelf moeten betalen voor de redding zoals Tommelein zegt?

Discussieer mee via onderstaand formulier.

Nu in het nieuws