Busongeval op Madeira: 15 gewonden overgevlogen naar Duitsland

Vijftien Duitse gewonden van het busongeval op Madeira worden zaterdag naar Duitsland overgevlogen. Voor de repatriëring landde ’s ochtends een militaire Airbus A310 op de luchthaven Cristiano Ronaldo in de hoofdstad Funchal. Het toestel kwam rond 17 uur aan in Keulen. Bij het ongeval woensdagavond met een autocar lieten 29 toeristen het leven.

Vrijdag was al een gewonde naar Duitsland overgebracht. Met ambulances werden zaterdag twaalf gewonden vanuit ziekenhuizen naar de luchthaven gebracht. Eén gewonde Duitser kan op korte termijn de reis nog niet maken.

Woensdagavond, toen ze hun hotel verlieten om te gaan dineren, raakte de autocar in een bocht van de baan en stortte een tiental meter lager op een huis in het dorp Caniço. 29 Duitse inzittenden kwamen om het leven, 17 vrouwen en 12 mannen tussen 40 en 60 jaar. Er vielen ook 27 gewonden, 25 Duitsers en twee Portugezen, de buschauffeur en een gids.

Het ‘bloemeneiland’ Madeira telt zowat 270.000 inwoners en ontving vorig jaar 1,6 miljoen buitenlandse toeristen, waarvan 328.000 Duitsers en iets minder Britten.

Nu in het nieuws