© BELGA

Belgische Fed Cup-vrouwen vechten tegen Spanje om behoud in Wereldgroep I

De Belgische tennisvrouwen spelen dit weekend in de Lange Munte in Kortrijk de barrages van Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje. Inzet is een plek volgend jaar in de hoogste mondiale groep. België is tegen het Spanje van ex-nummer 1 van de wereld Garbiñe Muguruza underdog, maar kapitein Johan Van Herck en co geloven in hun kansen.

Kirsten Flipkens (WTA 59) opent zaterdag de debatten met een wedstrijd tegen kopvrouw Muguruza (WTA 19), Alison Van Uytvanck (WTA 52) treft nadien op het West-Vlaamse hardcourt Carla Suarez Navarro (WTA 27). Meteen twee lastige partijen voor de Belgen. “Spanje treedt inderdaad met sterke speelsters aan, maar wij kunnen hen het vuur aan de schenen leggen”, bleef Van Herck vrijdag bij de loting strijdvaardig. “We moeten ons volledig geven en onze huid duur verkopen. Dan gaat het dit weekend dicht bij mekaar liggen.”

Zondag staan opnieuw twee enkelspelen op de agenda. Van Uytvanck kijkt eerst Muguruza in de ogen, waarna het duel volgt tussen Flipkens en Suarez Navarro. Een dubbelspel sluit de barrages af. Ysaline Bonaventure (WTA 122) en Yanina Wickmayer (WTA 127) nemen het hier op tegen Aliona Bolsova (WTA 136) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19 dubbel).

De Belgen sneuvelden begin februari in de eerste ronde (kwartfinales) van Wereldgroep I tegen Frankrijk, dat in Luik met 1-3 won. De Spaanse vrouwen wonnen hun duel in Wereldgroep II in Japan met 2-3. De winnaar van de ontmoeting tussen België en Spanje tennist volgend jaar in Wereldgroep I, de verliezer zal in Wereldgroep II uitkomen.

Meer sportnieuws