© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 2

PVDA klaagt opdoeken aanplakborden aan

Pal voor het Administratief Centrum van Herentals trok de lokale PVDA-afdeling zaterdagochtend een aanplakbord voor verkiezingsaffiches op. Daarmee klaagt de partij het schrappen van de publieke borden door de stad aan.

Hans Otten

De stad Herentals plaatst in verkiezingstijd op negen centrale plaatsen houten panelen waarop de verschillende partijen hun campagneaffiches kunnen ophangen. Maar uit besparingsoverwegingen is het stadsbestuur daar nu vanaf gestapt. Er mogen geen verkiezingsaffiches meer op het openbaar domein komen, wel nog bij particulieren in hun voortuin. Een andere reden die de stad tot het opheffen van de gemeenschappelijke aanplakborden is de vaststelling dat verkiezingscampagnes zich alsmaar meer online en via sociale media voltrekken.

“Die beslissing speelt erg in het nadeel van kleine opkomende partijen zoals onze PVDA, omdat zo een belangrijk kanaal om ons in het zicht van de kiezer te werken ineens wegvalt”, zegt voorzitter Kevin Wolfs van PVDA Herentals. “We vinden het jammer dat de stad geen alternatief aanbiedt. Kunnen de verschillende partijen geen ruimte in de stadskrant krijgen om zich voor te stellen? De andere partijen hebben 70 miljoen euro aan dotaties die ze aan hun campagne kunnen besteden, terwijl enkele partijen de kleine dotatie aan PVDA lange tijd blokkeerden. Bovendien krijgen we nu een overaanbod van borden in tuinen. Wij gaan we zeker wel zoveel mogelijk mensen vragen om onze affiches op te hangen.”

De affiches die zaterdag voor het Herentalse Administratief Centrum het stemadvies voor Peter Mertens verkondigden, zijn door PVDA na de ludieke actie weer verwijderd.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio