ROYALS. De Queen gaat op zwier met haar kleinkind. En onduidelijkheid over Instagram Harry en Meghan

Waarom ging de Queen naar de kerk met prinses Eugenie, wie schuilt er achter de Instagrampagina van prins Harry en Meghan Markle en wist je dit detail al over de oorspronkelijke kinderwens van prins Charles? Alle weetjes en roddels uit de adellijke kringen van de voorbije week op een rij.

vwh

De Britse koningin Elizabeth II is donderdag op stap gegaan met haar kleindochter prinses Eugenie ter gelegenheid van Witte Donderdag. De twee woonden de traditionele ‘Maundy Thursday’, een traditionele kerstdienst op de donderdag voor Pasen, bij in de St. George’s Chapel. Tijdens de dienst deelden ze de zogenoemde ‘maundy coins’ uit aan enkele aanwezigen op leeftijd. Met die geste geven ze een symbolische aalmoes om mensen te belonen voor hun betrokkenheid bij de kerk. In totaal ontvingen 93 mannen en 93 vrouwen een muntje van 1,2,3 of 4 pence. Dat aantal is niet toevallig gekozen, maar is in lijn met de leeftijd van de Queen. Zij mag op zondag 21 april, toevallig op Pasen, 93 kaarsjes uitblazen.

© Photo News

Mysterieuze woorden op Instagram

Van de Queen tot Meghan Markle en prins Harry: de meeste leden van de Britse koninklijke familie zitten tegenwoordig op Instagram. Rond het account van die twee laatste hangt wat mysterie. Niemand minder dan de hertogin van Sussex zelf zou de posts beheren. Enkele aanwijzingen: hoewel Engels de moedertaal is in Groot-Brittannië en De Verenigde Staten, worden sommige woorden op het account op een Amerikaanse manier geschreven. Zo werd het Britse ‘organisation’ het Amerikaanse ‘organization’. Fans vinden ook dat er verdacht veel emoticons worden gebruikt. Ook dat zou erop kunnen wijzen dat Markle zichzelf uitleeft op het account omdat ze vroeger ook vaak emoticons gebruikte op sociale media. Dat is niet het enige wat fans denken. Volgens velen onder hen is de hertogin intussen al bevallen van haar kindje en zijn er zelfs enkele signalen die het nieuws ‘bevestigen’…

© ISOPIX

De kinderwens van prins Charles

Wijlen prinses Diana zou maar al te goed begrijpen wat Meghan Markle nu doormaakt. People focust zich op een passage uit Andrew Morton’s documentaire over Lady Di ‘Diana: Her True Story’. Daarin zei de prinses van Wales dat de druk van de media in de periode rond haar eerste bevalling “ondraaglijk” was. De geboorte van prins William moest uiteindelijk ingeleid worden, maar het was niet gelijk wanneer… Blijkbaar moest de geboorte goed uitkomen met de agenda van prins Charles, die een druk poloschema had.

In diezelfde documentaire verklapte de betreurde royal dat de prins graag een dochter wilde. “Hij wilde twee kinderen, waarvan één meisje. Ik wist dat onze tweede baby een jongetje was. Ik had het gezien op de echo, maar ik heb het hem niet gezegd”, klonk het.

Waar is de Spaanse koning?

Mysterie alom ook in Spanje, waar de koninklijke familie voor Pasen ondergedoken leefde. Naar jaarlijkse traditie wonen koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia de paasmis bij in de kathedraal op het Spaanse eiland Mallorca. Daarvoor genieten ze met kun dochters Leonor en Sofia van een vakantie. Maar waar die plaatsvindt weet niemand. De pers probeert al enkele jaren op rij te achterhalen waar ze verblijven, tot op heden zonder succes.

© ISOPIX

Máxima op haar paasbest

Het is geen uitzondering dat de Nederlandse koningin Máxima opvalt met een sprankelende outfit. Ook deze week verdient ze hier een plekje. Afgelopen donderdag bezocht ze een congres in Utrecht en verscheen ze in een fuchsia creatie van ontwerper Oscar de la Renta. De waarde van de jurk? 4.805 euro. Het bijpassende hoofddeksel is ontworpen door de Britse Philip Treacy.

© ISOPIX

Koningin met koorts

Minder nieuws komt deze week uit Thailand. Daar is koningin Sirikit in hoofdstad Bangkok dinsdag opgenomen in het ziekenhuis. De 86-jarige moeder van regerende vorst Vajiralongkorn sukkelt met koorts door een blaasontsteking. In 2018 werd de royal geveld door de griep, waardoor ze ook in het ziekenhuis belandde. Sirikit is op de sukkel sinds 2012. Toen werd ze getroffen door een beroerte en verscheen ze nog maar zelden in het openbaar.

© ISOPIX

NIET TE MISSEN