© Photo News

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts terug in België: “Wanneer ik mezelf googel, komt het besef”

Victor Campenaerts is vrijdag met een kwartier vertraging met de trein aangekomen in het Franse Rijsel. De Antwerpenaar verbeterde dinsdag in het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord van Bradley Wiggings.

Steffi Verheye en Dante Bellon

Vrijdagmiddag kwam Campenaerts vanuit Parijs in Rijsel aan met de trein. De 27-jarige Antwerpenaar reed dinsdag 55,089 kilometer en verbeterde daarmee het werelduurrecord van Bradley Wiggins. “Als ik mezelf zie op Google en zie in welke lijst ik sta, dan begin ik het wel te beseffen”, zegt Campenaerts trots.

De treinrit heeft Campenaerts vanop een trapje moeten maken. “Als ik deze trein niet had genomen, dan moest ik nog vijftig minuten wachten op een andere en dat wilde ik niet.” Maandag springt hij weer op de fiets om te trainen.

© Photo News

Campenaerts wilde na zijn prestatie graag aanwezig zijn op het feestje in café Mombasa. “Ik zou geld gegeven hebben om me die avond naar daar te laten transporteren, maar dat was jammer genoeg geen optie.”

Zijn vriendin, zwemster Fanny Lecluyse, wachtte hem op. Vanavond gaat het koppel nog eten bij de grootouders van Lecluyse en zondag staat er een bezoek bij de grootmoeder van Campenaerts op het programma.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio