Politie haalt lammetje met luier uit Antwerpse flat

Foto: rr

Politie haalt lammetje met luier uit Antwerpse flat

Print
Kapellen / Putte-Kapellen / Brasschaat / Antwerpen -

Rond de paasperiode wordt altijd verwittigd om geen schattige kuikens als huisdier te nemen, maar het opvangcentrum VOC Brasschaat/Kapellen, sinds kort herdoopt tot Wilde Dieren in Nood, moest onlangs een lammetje met een luier opvangen. Het dier werd in een appartement in het midden van Antwerpen als huisdier gehouden.

Het opvangcentrum VOC Brasschaat/Kapellen, sinds kort herdoopt tot Wilde Dieren in Nood, ontving onlangs een lammetje met een luier. Het werd in een appartement in Antwerpen als huisdier gehouden.

De lokale politie nam het lammetje enkele weken geleden in beslag na klachten van buren. Het diertje droeg een pamper en had zware diarree, doordat het koemelk kreeg. De flatbewoners verklaarden het jonge rammetje te hebben gekocht als huisdier voor de kinderen. Het is niet duidelijk of het later geslacht zou worden.

De politie bracht het dier naar het VOC Brasschaat/Kapellen, waar het ontluierd en gewassen werd, om weer een volwaardig schaap te worden. Het duurde enkele weken voor het diertje opgeknapt geraakte, doordat de darmen door de verkeerde melk wat in de knoop zaten.

Onlangs mocht Billie, want zo werd het rammetje gedoopt, naar een heuse weide met een mama-schaap en een pleegzusje om te socialiseren. Dat was voor de kleine eenzaat wel even wennen. Maar intussen stelt Billie het prima en mag hij zelfs voorgoed op de schapenwei blijven. Billie gedraagt zich intussen ook weer als een echt lammetje en speelt met soortgenoten in plaats van met een pamper rond te lopen.

Het VOC Brasschaat/Kapellen houdt zondag 21 april een Pasen-pannenkoekenbak ten voordele van het opvangcentrum. Tussen 14.30u en 17u kan u er voor het welzijn van dieren komen smullen. De voormiddag is al wel volzet.

Politie haalt lammetje met luier uit Antwerpse flat
Billie het ‘luierlammetje’. Foto: rr
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio