© Dirk Vertommen

Gangster die man (86) overvalt en crasht met auto is aangehouden

De 32-jarige Roemeen die donderdag na een klopjacht werd opgepakt in Putte is door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden.

tdk

Hij en een kompaan hadden kort na de middag een 86-jarige man overvallen in zijn magazijn aan de Oude Liersebaan in Heist-op-den-Berg. De twee waren het magazijn van Armand De Winter binnengestapt en deden zich voor als klanten.

Ze toonden interesse in de meststoffen en plantjes die er verkocht werden. Maar toen ze vlakbij de bejaarde winkelier stonden, duwden ze een papier in diens gezicht en namen zijn portefeuille uit zijn broekzak. Daarop stoven de twee naar buiten en gingen er met hun vluchtwagen vandoor. Aan de Schrieksesteenweg in Putte verloren ze, bij een inhaalmanoeuvre, de controle over het stuur en kwamen in een voortuin tot stilstand.

De twee boeven zetten het op een lopen maar na een klopjacht, waarbij ook een speurhond en helikopter werden ingezet, kon één van hen worden gevat. Het ging om een 32-jarige Roemeen die nu dus is aangehouden. Zijn kompaan is nog steeds voortvluchtig. Ook de portefeuille van Armand, waarin verscheidene duizenden euro’s zaten, is nog niet teruggevonden.

.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio