KV Mechelen en AA Gent roepen op tot vuurvrije bekerfinale

Foto: Photo News

KV Mechelen en AA Gent roepen op tot vuurvrije bekerfinale

Print

Op 1 mei bekampen KV Mechelen en AA Gent elkaar in de finale van de Beker van België. Beide clubs hopen op een spetterende wedstrijd, maar richten zich enkele weken op voorhand ook tot de supporters: “Gelieve geen Bengaals vuur, rookbommen of ander pyrotechnisch materiaal mee te nemen.”

Met de recente taferelen tijdens Standard - Anderlecht in het achterhoofd roepen beide bekerfinalisten op hun website op het sportief en veilig te houden in de tribunes. Tijdens de Belgische klassieker gooiden Anderlecht-supporters vuurpijlen en rookbommen op het veld.

“Het is niet alleen levensgevaarlijk voor andere supporters, het kost de club ook veel geld”, zegt veiligheidsverantwoordelijke Eric Van Malderen op de website van KV Mechelen.“We hebben dit seizoen alleen al meer dan 20.000 euro aan boetes gekregen én voorlopig een voorwaardelijke straf voor een wedstrijd achter gesloten deuren.” Van Malderen doelt daarmee op de sanctie na de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk.

Dat de twee finalisten geen vuur op het veld willen zien, geldt natuurlijk enkel in de letterlijke zin van het woord. Hoe dan ook zal het Koning Boudewijnstadion in vuur en vlam staan op woensdag 1 mei.

Ook op Twitter deden KV Mechelen en AA Gent al een oproep:

Meer voetbalnieuws