Antwerpen decor voor Duitse privédetectiveserie ‘Dunkelstadt’

Er wordt van 22 april tot en met 31 juli gefilmd in ’t Stad. Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen decor voor Duitse privédetectiveserie ‘Dunkelstadt’

Print
Antwerpen -

Van eind april tot eind juli vinden in Antwerpen opnames plaats voor de Duitstalige televisieserie Dunkelstadt. Antwerpen fungeert in de zesdelige reeks als grootstad aan het water, waarin privédetective Doro iedere aflevering zaken probeert op te lossen.

Dunkelstadt is een zesdelige Duitstalige detectivereeks, geïnspireerd op de visuele stijl en verhaallijnen van de klassieke film noir en wordt gemaakt in opdracht van de Duitse zender ZDF. De productie brengt het genre naar de 21ste eeuw.

De serie volgt de avonturen van de 30-jarige Doro Decker, die uit de politieacademie viel. Als privédetective behandelt ze nu zaken rond ontrouwe echtgenoten en verloren huisdieren. Maar achter die schijnbaar kleine zaken gaan vaak de grootste complotten schuil. Doro weet, zo meldt de stad Antwerpen in een persbericht, met haar charmes, durf en bravoure de zaken tot een goed einde te brengen. In haar privéleven loopt het minder vlot. De onopgeloste dood van haar vader en de verbintenisfobie die ze hieraan heeft overgehouden blijven haar naar beneden slepen.

De opnameperiode loopt van 22 april tot en met 31 juli. Er zijn vijftig draaidagen in de Antwerpen. De opnames gebeuren onder meer in het MAS, het Havenhuis, het stadspark, Fort 8 en Park Den Brandt.

Filmcel stad Antwerpen

De stad richtte haar filmcel op in 2001. De afgelopen jaren kreeg die telkens rond de 350 aanvragen om te filmen, vorig jaar waren die goed voor in totaal 1.168 draaidagen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio