Aanhouding verlengd van vrouw die vriend neersteekt, slachtoffer niet langer kritiek

In deze woning speelde de steekpartij zich af. Foto: Theo Derkinderen

Aanhouding verlengd van vrouw die vriend neersteekt, slachtoffer niet langer kritiek

Print
Bornem -

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding onder elektronisch toezicht van de 60-jarige Diane L. uit Bornem met een maand verlengd. De vrouw werd vorige week aangehouden nadat ze haar twee jaar jongere vriend had neergestoken met een mes.

Zaterdagnacht ontstond er een fikse ruzie in de woning van het koppel in de Eggestraat in Bornem. In het tumult dat ontstond greep L. naar een mes en stak haar vriend ermee in de hartstreek. De man onderging ’s nachts een spoedoperatie en verkeerde dagenlang in zorgwekkende toestand. Ondertussen is het levensgevaar geweken.

De raadkamer bevestigde de aanhouding onder de vorm van elektronisch toezicht. “Wij hebben nu bijkomend onderzoek gevraagd aan de onderzoeksrechter. Welke onderzoeksdaden? Op die vraag kan ik niet in detail treden”, reageert advocaat Dieter Van Hemelryck. “Mijn cliënte heeft het heel moeilijk. Stilaan maar zeker beseft ze wat er zich heeft afgespeeld en wat de gevolgen zijn.” De vrouw woont voorlopig in bij een dochter. De neergestoken man kon nog niet ondervraagd worden door de speurders.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio