Music Hall is verrassende overnemer van stadsbrouwerij ’t Pakhuis

Vader en zoon Van den Ouweland in brouwerij ’t Pakhuis. Foto: Joris Herregods

Music Hall is verrassende overnemer van stadsbrouwerij ’t Pakhuis

Antwerpen -

Stadsbrouwerij en brasserie ’t Pakhuis is overgenomen door entertainmentbedrijf Music Hall. ’t Pakhuis werd 25 jaar geleden uit de grond gestampt door Ed Van den Ouweland. Intussen zit ook zijn zoon Kristof in de zaak. Dat meldt de website Made in Antwerpen.

’t Pakhuis was een idee van de familie Sterkens uit Hoogstraten, die wereldwijd microbrouwerijen plaatste. In de loop der jaren nam Ed Van den Ouweland, die het horecagedeelte uitbaatte en ook van Hoogstraten afkomstig is, de zaak volledig over, later samen met zijn zoon. Tegelijk is Ed Van den Ouweland al jarenlang provinciaal voorzitter van Horeca Antwerpen en dus belangenbehartiger van de sector.

Cateraar

Verschillende bronnen bevestigen de overname van ’t Pakhuis door Music Hall, een entertainmentgroep die shows, musicals en opera’s produceert en de uitbating verzorgt van eventlocaties, waaronder Zuiderkroon aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen.

Gusto Catering, dat ook de catering verzorgt in Zuiderkroon, neemt het brasseriegedeelte binnen ’t Pakhuis onder zijn hoede. Kristof Van den Ouweland blijft de huisbrouwerij aansturen. Die produceert onder ander Den Bangelijke, Antwerps Blond en Bruin en Den Zwarte Sinjoor. Vader Ed wil voorlopig geen commentaar kwijt bij de overname van zijn zaak, die hij gedurende een kwarteeuw heeft opgebouwd. Music Hall reageert nog niet op het nieuws.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio