© Shutterstock

De meest kindvriendelijke stranden volgens TripAdvisor

Op zoek naar een kindvriendelijk strand voor de zomerreis? Dan vlieg je maar beter naar Mallorca of Kreta aldus reviewwebsite TripAdvisor, dat naar jaarlijkse gewoonte zijn ‘Traveler’s Choice Awards’ heeft bekendgemaakt.

LLA

Playa De Alcúdia, Mallorca

© Shutterstock

Op het Spaanse strand Playa De Alcúdia gaat de aandacht vooral naar kinderen en wat ouders allemaal nodig hebben om hun bengels een zorgeloze namiddag te bezorgen. Zo zijn de toiletten uitgerust met een verzorgingshoek voor kleine kinderen en wordt er, naast bergen zand, heel wat entertainment voorzien om de kinderen bezig te houden. Ook voor wie liever gaat zwemmen, is dit het strand bij uitstek: de zee is over het algemeen erg rustig en het strand oogt proper.

Filey Beach, Yorkshire

© Shutterstock

Het zal je misschien wat verbazen maar ook in het Verenigd Koninkrijk zijn er enkel zandpareltjes te vinden. Op de promenade van Filey Beach kan je verschillende speeltuinen en barretjes vinden, op het strand heb je dan weer rock pools waar kinderen in kunnen spelen en waar ze zelfs enkele kleine zeedieren kunnen ontdekken.

Iztuzu beach, Dalyan

© Shutterstock

In Turkije kan je wel meer dan een strand vinden maar volgens TripAdvisor gaat Iztuzu beach, in de provincie Mugla, toch met de bronzen medaille lopen. Het warme water is bijzonder rustig en op het strand komen verschillende zeeschildpadden broeden. Je kan de beestjes zien maar om ze niet te storen worden hun nesten netjes afgeschermd.

Elafonisi Beach, Kreta

© Shutterstock

Op het Griekse eiland Kreta kan je roze strandkastelen bouwen en daar heeft het zand van Elafonisi beach alles mee te maken. Het strand ligt aan een lagune dat bezaaid is met rotsen en kleine eilandjes waar je heen kan peddelen met de kinderen.

Bondi Beach

© Shutterstock

Als het wat verder mag zijn, heeft ook Australië een kindvriendelijk strand. Bondi beach is dan wel bekend om zijn surferszone, ook is er een veilige zone voorzien waar de kroost zonder zorgen in het kinderbad kan dobberen. Je kan er gemakkelijk met de buggy het strand oprijden of uitrusten op een van de picknickbanken in de schaduw.

NIET TE MISSEN