KV wint tweede oefenpot op Thes (1-2)

Foto: Dick Demey

KV wint tweede oefenpot op Thes (1-2)

Print

In de tweede oefenwedstrijd op weg naar de bekerfinale is KV Mechelen met 1-2 gaan winnen op het veld van Thes Sport, de kampioen uit de eerste amateurklasse Storm deelde twee assists uit, Togui en Christiaens (owngoal) zorgden voor de Mechelse goals.

In Lokeren (3-0 verlies) kregen alle fitte spelers (inclusief youngsters) hun speelminuten. Tegen Thes hield Wouter Vrancken het bij de vertrouwde namen. In doel kreeg Castro nog eens een volledige wedstrijd zijn kans. Numero uno Verrips, niet geblesseerd maar ook niet in de selectie, mocht de trip naar de Limburgse Kempen overslaan. Op de rechtsback koos Vrancken door het ontbreken van Peyre (uit voorzorg aan de kant gehouden) in de eerste helft voor Van Hoorenbeeck en na de rust voor Matthys.

Storm werd uitgespeeld in steun van diepe spits Togui en toonde zich de gevaarlijkste man bij KV. Iets voor het halfuur zette hij Togui met een van zijn typische strakke voorzetten op weg naar de 0-1.De gelijkmaker van Thes volgde snel: Van Hoorenbeeck haalde de doorgebroken Van Aerschot knap terug maar had de pech dat de bal via een carambole toch in doel hobbelde.

Na de rust nam KV de match in handen. Storm werd naar links verhuisd en bleef ook vanop zijn vertrouwde flank de meest dreigende speler bij KV. Een voorzet even na het uur werd gemist door Togui maar via de ongelukkige Christiaens belandde de bal toch in doel. Cornet was nog het dichtst bij de 1-3 met een subtiel balletje op de lat.

Door het wegvallen van de oefenmatch op Kortrijk (normaal gepland op 23/04) speelt KV volgende week alleen nog tegen Lokeren voor het op 1 mei AA Gent bekampt op de Heizel.

KV Mechelen: Castro - Van Hoorenbeeck, Swinkels, Mera, Corryn (46’ De Witte) - Matthys, Van Damme, Schoofs (68’ Kaya), Tainmont - Storm, Togui (64’ Cornet).

Doelpunten: 29’ Togui 0-1, 33’ Van Aerschot 1-1, 63’ Christiaens (owngoal) 1-2

Meer voetbalnieuws