© GOYVAERTS/GMAX Agency

Waanzinnig programma voor Antwerp Giants voor en na Final Four

Omdat Telenet Giants Antwerp op 3 en 5 mei de Final Four van de Champions League in het Sportpaleis betwist moest het met Okapi Aalstar op zoek naar twee nieuwe data voor de back-to-back die dat weekend stonden geprogrammeerd. Omdat op 24 mei de play-offs van start gaan was er enerzijds weinig marge en anderzijds verliepen de onderhandelingen met de Ajuinen stroef.

Patrick Ceulemans

Uiteindelijk kwam er toch een akkoord: op woensdag 24 april is er Telenet Giants Antwerp-Okapi Aalstar in de Lotto Arena en op 14 mei in het Forum van Aalst de return. Dat maakt de selectie van coach Roel Moors, die al een zware kalender met 25 partijen in de competitie, 22 Europese matchen en 6 in de Beker van België hebben afgewerkt, vanaf vrijdag 19 tot 27 april vijf matchen in negen dagen betwist. In de week van 10 tot 19 mei mag het hetzelfde huzarenstukje nog eens “heerlijk” overdoen en zes matchen in tien dagen afhaspelen. Met dit verschil: na de verplaatsing van 14 mei naar Aalst volgt op...15 mei een nieuwe partij on the road in Luik. Concurrent Oostende, al sinds 27 maart Europees uitgeschakeld, zal in zijn vuistje lachten met dit drukke schema voor de Sinjoren in de rush naar de poleposition.

De blessure (scheen/kuitbeen) van de Amerikaan Tyler Kalinoski, die afgelopen weekend de twee wedstrijden tegen Oostende miste, valt mee en een lange inactiviteit is niet aan de orde. Vrenz Bleijenbergh, het 18-jarig en 2m08 Antwerps talent van de Giants, heeft zich dan weer ingeschreven voor de NBA-draft die op 20 juni in New York doorgaat. Ook onder andere Sinjoor Retin Obasohan, Manu Lecomte, Tim Lambrecht (Oostende), Haris Bratanovic (Barcelona B) en Giant Ismael Bako staan op die draft list. Bleijenbergh speelt vooral mee met de tweede ploeg van Antwerp Giants, maar werd door coach Roel Moors deze campagne toch ook al gemiddeld 7,5 minuten gebezigd in de eerste ploeg.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal