Eén Roemeense dief opgepakt na wilde achtervolging, andere dief nog voortvluchtig

Foto: Kristof Van Rompaey

Eén Roemeense dief opgepakt na wilde achtervolging, andere dief nog voortvluchtig

Print
Heist-op-den-Berg / Putte -

Twee mannen hebben donderdagnamiddag een man overvallen in het magazijn achter een benzinestation aan de Oude Liersebaan in Heist-op-den-Berg. Ze konden geld buit maken en gingen aan de haal. Iets verderop, aan de Schrieksesteenweg in Putte, kwamen de vermoedelijke daders in botsing met een verkeersbord en tuinmuurtje. Eén man werd opgepakt.

De twee daders deden zich voor als klanten en liepen wat rond in het magazijn waar onder meer meststoffen en plantjes worden verkocht. Even later stapten ze naar de 86-jarige uitbater, duwden een papier in zijn gezicht en beroofden hem van zijn portefeuille waarin een aanzienlijk bedrag zat.

De twee sloegen op de vlucht maar een eind verderop, op het de hoek van de Schrieksesteenweg met Zevenbunder liep het mis en smakten ze tegen een verkeersbord. De twee inzittenden zetten het op een lopen. De politie startte met een zoekactie in de ruime omgeving en zette onder meer een speurhond en een helikopter in. En met succes, korte tijd later kon een 32-jarige Roemeen worden opgepakt. Zijn kompaan kon niet gevat worden. Bij de overval in Heist-op-den-Berg raakte niemand gewond.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio