Schoenen van zoon Sarkozy vallen niet in de smaak: “Een tragedie voor de mode”

Foto: Photo News

Mode

Schoenen van zoon Sarkozy vallen niet in de smaak: “Een tragedie voor de mode”

Print

Louis Sarkozy, op sociale media beter bekend als ‘Sarko Junior’, heeft zijn eerste stappen in de modewereld gezet. De jongste zoon van de voormalige Franse president ontwierp voor een Spaans schoenenmerk een mannencollectie bestaande uit mocassins. Op sociale media blijkt niet iedereen fan.

De jongste zoon van Nicolas Sarkozy, Louis Sarkozy (21), studeert filosofie en religie aan de Universiteit van New York, maar de jongeman blijkt ook creatieve aspiraties te hebben. Zo ontwierp hij voor het Spaanse schoenenmerk Boonper een kleinschalige collectie mocassins voor mannen met de naam ‘The Enigma Collection’.

Louis Sarkozy liet zich naar eigen zeggen voor de collectie inspireren door “filosofen, grote denkers en wetenschappers”. Zo bracht hij hommage aan Sigmund Freud, Marie Curie, William Shakespeare en Thomas Jefferson. De schoenen uit zijn vierdelige collectie kregen dan ook toepasselijk de namen Sigmund, Curie, TJ en William.

Alle schoenen zijn gemaakt uit leder en met de hand vervaardigd in Spanje. De kostprijs varieert tussen 290 en 330 euro. Aan modeblad Tatler vertelde de jongeman dat hij al luidop droomt over een schoenencollectie voor vrouwen. Als de mannencollectie succesvol blijkt, wil hij graag hommage brengen aan Virginia Woolf.

Dat niet iedereen op de schoenencollectie zit te wachten, wordt duidelijk uit de reacties op de sociale media. Eén Twitteraar noemt zijn 'Shakespeare' mocassins 'een tragedie voor de mode', een andere Twitteraar corrigeert een krantenartikel dan weer als volgt: 'Van cocaïne naar intelligente mocassins'.

 

 

NIET TE MISSEN