Politie vat drie Roemeense gauwdieven bij de kraag

Foto: Gil Plaquet

Politie vat drie Roemeense gauwdieven bij de kraag

Print
Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft de voorbije week in totaal drie gauwdieven kunnen vatten die hun slag probeerden slaan. De drie werden aangehouden.

Eerst kregen de politiediensten maandagvoormiddag een melding binnen van een 60-jarige vrouw. Haar portefeuille werd gestolen rond 9u nadat ze geld had afgehaald aan een automaat. Vervolgens wandelde ze naar de Leopoldstraat in Mechelen en werd ze het slachtoffer van twee dieven. Het duo verdeelde het geld onder hun twee en gooide de portefeuille in het struikgewas.

Bij camerabeelden blijkt een dag later dat de twee mannen opnieuw hun slag proberen slaan op het Koning Albertplein. Opnieuw zwerven ze in de buurt van de bankautomaat. Een politiepatrouille schiet in actie en kan beide mannen intercepteren.

Het gaat om twee mannen met een Roemeense nationaliteit van 21 en 35 jaar oud. Ze werden na een bezoek aan de onderzoeksrechter aangehouden.

Geld graaien

Ook woensdag omstreeks 13u werd een handelszaak de plaats van een diefstal. Wanneer de zaakvoerder zich in het privégedeelte van het pand bevindt, betreedt een onbekende man de winkel en graait hij ongeveer 200 euro uit de kassa. Nadien nam de verdachte de vlucht.

Hij blijkt niet ver te komen, want de man wordt niet veel later gevat in de onmiddellijke omgeving. De 31-jarige man van Roemeense nationaliteit is gekend voor eerder feiten en na een gesprek bij de onderzoeksrechter blijft hij aangehouden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio