© Photo News

Greg Van Avermaet wil teleurstelling na Parijs-Roubaix doorspoelen in Amstel Gold Race

Greg Van Avermaet besluit zondag zijn klassiek voorjaar in de Amstel Gold Race (WorldTour). De kopman van CCC toonde tot dusver veel regelmaat in de kasseiklassiekers, maar een uitschieter was er niet.

Maarten Delvaux

Bekijk hier onze digitale wielergids.

“Ik was dan ook erg teleurgesteld na Parijs-Roubaix (waar hij als twaalfde finishte, red.)”, begon Van Avermaet zijn voorbeschouwing. “Ik had de benen om een beter resultaat te halen. In de Amstel Gold Race krijg ik een laatste kans om mijn voorjaar kleur te geven. Ik mis een absoluut topresultaat, maar toonde wel veel regelmaat. De vorm is goed. In vergelijking met de vorige wedstrijden is de Amstel Gold Race iets helemaal anders. Het is de Ardennenklassieker die me het best ligt. Met renners als Patrick Bevin, Alessandro De Marchi en Serge Pauwels aan mijn zijde hebben we voldoende opties in het team. Er zal - in tegenstelling tot in de kasseiklassiekers - ook geen druk liggen op onze ploeg om de wedstrijd te controleren. We zien wel hoe het loopt en hopelijk eindig ik met een goed resultaat.”

Van Avermaet start zondag voor de negende keer in de Gold Race. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in 2015.

. Selectie CCC:

Patrick Bevin (NZe), Alessandro De Marchi (Ita), Jonas Koch (Dui), Serge Pauwels (BEL), Michael Schär (Zwi), Greg Van Avermaet (BEL), Lukasz Wizniowski (Pol)

MEER OVER Greg Van Avermaet

Meer sportnieuws