Waar eet je de lekkerste asperges op Vlaamse wijze? Dit zijn jullie favorieten

Waar eet je de lekkerste asperges op Vlaamse wijze? Dit zijn jullie favorieten

Print

In onze zoektocht naar de restaurants waar ze de lekkerste asperges op Vlaamse wijze voorzetten, schoven onze lezers ondertussen vijf restaurants nadrukkelijk naar voren: ’t Voorhuys en Calesberg in Merksem, De Bomma in Antwerpen, De Drij Lindekens in Schilde en Borsalino op het Kiel.

De voorkeuren voor de lekkerste asperges op Vlaamse wijze zijn wat verspreid over stad, districten en randgemeenten. Zo behoort De Drij Lindekens in Schilde tot de kanshebbers, naast restaurant Borsalino op de VIIde Olympiadelaan op het Kiel en restaurant De Bomma op de Antwerpse Suikerrui. Uit Merksem komen daar nog taverne Calesberg in de Eethuisstraat bij en restaurant ’t Voorhuys op de Bredabaan. Restaurant De Bomma was al een van de finalisten in de zoektocht naar de lekkerste stoofvlees-friet. ’t Voorhuys deed het toen zelfs beter, want de Merksemse brasserie haalde de top drie van lekkerste stoofvlees-friet.

Zo’n dubbelslag is niet verwonderlijk, want alle kanshebbers zijn klassieke restaurants met een kaart die voldoet aan de eisen van de uitetende Vlaming. En zoals bij de voorstelling van de tweede zoektocht reeds gesteld: asperges moeten in deze periode op de kaart staan, of je zet jezelf als restauranthouder buitenspel in dit seizoen.

Jury

Dé klassieker onder de aspergegerechten is dan wel de ‘Flamande’ of asperges op Vlaamse wijze. Daarvoor maakte de Franse chef-kok Auguste Escoffier in zijn Guide Culinaire uit 1902 zelfs een kolommetje vrij. En dus ligt het voor de hand dat het juist dit gerecht is dat onze jury wilde beoordelen.

Die jury bestaat uit de bekende IJslandse tv-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir, culinair expert Willem Asaert die dagelijks vergelijkende productanalyses doet, en gastronomisch journalist van uw krant, Johan Van Baelen. Zij maken een rangschikking op basis van smaak en presentatie. Hun bevindingen en de definitieve top drie worden op donderdag 2 mei bekendgemaakt.

Tips om te Doen!