Beyoncé praat openlijk over haar moeilijke zwangerschap in nieuwe documentaire

Foto: Isopix

Fit & Gezond

Beyoncé praat openlijk over haar moeilijke zwangerschap in nieuwe documentaire

Print

Beyoncé kampte tijdens haar tweede zwangerschap met zwangerschapsvergiftiging of pre-eclampsie. Dat maakte ze bekend in haar nieuwe documentaire Homecoming. Deze aandoening kan voor zowel de moeder als het kind risico’s met zich meebrengen.

In haar documentaire komen heel wat details over het persoonlijke leven van Beyoncé aan bod. De zangeres spreekt ook openhartig over haar zwangerschappen, meer bepaald over de zwangerschapscomplicaties die optraden tijdens haar tweede zwangerschap. Hierdoor kon ze in 2017 niet deelnemen aan het muziekfestival Coachella en moest ze één maand voor de geboorte van haar tweeling in bed blijven.

De zangeres kampte toen immers met pre-eclampsie of zwangerschapsvergiftiging, dat gepaard gaat met een te hoge bloeddruk, vochtophoping en eventuele orgaanschade. Uit de documentaire blijkt dat deze aandoening in Amerika tot 60 procent meer voorkomt bij zwarte vrouwen dan bij blanke vrouwen. Daardoor lopen zwarte vrouwen tot vier keer meer kans om te sterven in het kraambed.

NIET TE MISSEN