Politie pakt man op in kathedraal van New York met flessen benzine

Woensdagnacht heeft de politie van New York een man gearresteerd die met twee flessen benzine, aanmaakvloeistof en aanstekers de St. Patrick’s kathedraal wou binnenlopen. De politie beschouwt het als een verdacht incident, zeker na de brand in de Notre-Dame.

De 37-jarige Marc Lamparello uit New Jersey ging de historische Midtown-kerk binnen rond 20 uur ’s avonds met een hoop vlambaar materiaal. Hij werd al snel onderschept door de veiligheidsmensen van de kerk. De man zelf beweerde dat hij een kortere weg naar zijn auto zocht en daarom door de kathedraal wandelde, maar er zat nog voldoende benzine in zijn auto. “Zijn antwoorden waren inconsistent en ontwijkend, maar hij werkte wel mee aan de ondervraging”, meldde de politie aan de New York Post. Zij vinden het een verdacht incident, zeker omdat de brand in de Notre-Dame in Parijs slechts drie dagen geleden gebeurde.

De man werd al twee keer gearresteerd en staat bekend bij de politie.

De FBI kwam ter plaatse om de politie bij te staan in het onderzoek, maar er wordt voorlopig niet uitgegaan van terrorisme.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Brand in Notre-Dame

Nu in het nieuws