Mobiel recyclagepark komt naar inwoners toe

Schepenen De Bie en Anciaux in een van de permanente recyclageparken in Mechelen. Foto: Stad Mechelen

Mobiel recyclagepark komt naar inwoners toe

Print
Mechelen - Voor de derde keer op rij organiseert Ivarem op drie verschillende plaatsen in Mechelen een mobiel recyclagepark. Dat gebeurt op kosten van de stad, die worden geraamd op 20.000 euro.

Dit jaar komt het mobiel recyclagepark twee keer naar het Plein-der-Verenigde-Naties, twee keer naar de Mahatma Gandhistraat en een keertje naar Nekkerspoel. De locatie in Heffen valt weg omdat er te weinig bezoekers waren. De eerste halte is op woensdag 15 mei in Mahatma Gandhi, de andere data maakt de stad later bekend.  

“Nagenoeg alle afvalstoffen die in een gewoon recyclagepark aanvaard worden, kunnen in het mobiel recyclagepark achtergelaten worden, alleen gaat het om kleinere hoeveelheden", zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Milieu. Auto’s of aanhangwagens met grotere stukken worden doorverwezen naar de vaste parken.

Vorig jaar vonden 3.264 Mechelaars de weg naar zo'n mobiel park. “We zien dat het mobiel recyclagepark vooral succes heeft in buurten waar mensen wonen die het moeilijk hebben om in het gewone recyclagepark te geraken", stelt Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), schepen en voorzitter van Ivarem.

 

  

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio