Bondsparket in beroep tegen vrijspraak salesmanager KV Mechelen

Foto: GMAX AGENCY

Bondsparket in beroep tegen vrijspraak salesmanager KV Mechelen

Print

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak voor Gert Aerts. Dat bevestigde de KBVB donderdag. De sales- en marketingmanager van KV Mechelen zou match delegate Fernand Meese in de 1B-finale tegen Beerschot Wilrijk in de rug geduwd hebben, maar ontkent dat dat opzettelijk gebeurde.

Tijdens de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk in het AFAS-stadion zou Aerts een duw verkocht hebben aan Meese. De match delegate was op dat moment foto’s aan het nemen van supportersincidenten, en ziet er daarom een opzettelijke duw in.

Aerts zelf ontkent dat, en stelde dat hij struikelde over een oneffenheid in het gras en daardoor tegen Meese aanliep. KV Mechelen bracht in eerste aanleg vier verklaringen aan om dat te staven, maar omdat die afkomstig waren van werknemers van de eigen club werd daar geen waarde aan gehecht.

Bondsprocureur Wagner eiste een boete van 2.500 euro voor KV Mechelen en een jaar stadionverbod voor Aerts, maar de Geschillencommissie sprak Aerts op 2 april vrij, wegens een gebrek aan bewijzen. Er waren immers geen beelden die Meeses stelling konden aantonen.

De Geschillencommissie Hoger Beroep zal zich vrijdag opnieuw over het incident buigen. Voor de supportersincidenten zelf werd KV Mechelen overigens gestraft met 5.000 euro effectieve boete en een voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren. Malinwa tekende beroep aan, en moet zich daarvoor eveneens vrijdag verdedigen. Die zitting start om 13u00, aansluitend volgt het dossier van Gert Aerts.

Meer voetbalnieuws