© AFP

Gents bedrijf wil Notre-Dame heropbouwen

Het Gentse bouwbedrijf Denys hoopt te kunnen helpen bij de renovatie van de deels afgebrande Notre-Dame-kathedraal in Parijs. CEO Johan Van Wassenhove laat zijn medewerkers een dossier voorbereiden, bericht De Tijd donderdag.

Denys kan een indrukwekkende lijst renovatieopdrachten van historisch erfgoed in de Benelux voorleggen, klinkt het. Nu dient zich een kans aan om ook op de Franse renovatiemarkt actief te worden.

Denys mikt op enkele niches in de heropbouw van de Notre-Dame. De Gentse groep heeft eigen beeldhouwrobots waarmee ze stenen en beelden op maat kan maken. Omdat de grote Franse aannemers momenteel hun handen vol hebben met omvangrijke projecten, verwacht Van Wassenhove dat de chauvinistische Fransen hulp uit het buitenland moeten inschakelen.

Gezant

Ondertussen heeft de Franse president Emmanuel Macron generaal Jean-Louis Georgelin benoemd als speciaal gezant voor de heropbouw. Volgens het Élysée woensdagavond zal de officier al donderdag zijn opdracht opnemen.

Macron kondigde al aan dat hij de wereldberoemde, meer dan 850 jaar oude kathedraal, binnen de vijf jaar heropgebouwd wil zien. Macron zal donderdag brandweermannen ontvangen die maandagavond de brand bestreden hebben.

MEER OVER Brand in Notre-Dame

Nu in het nieuws