© Agentschap Wegen en Verkeer

Noorderlaan in Antwerpse haven vanaf dinsdag zes weken opgebroken voor werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start volgende week dinsdag met de vernieuwing van het wegdek op de Noorderlaan (N180) in de haven van Antwerpen. Tijdens de werken kan het verkeer zo veel mogelijk langs de werf passeren. Enkel voor het verkeer richting Antwerpen geldt er een omleiding via de A12.

dvd

Het wegdek van de Noorderlaan (N180) is op sommige plaatsen erg versleten. Van halverwege het kruispunt met de Treurenborg tot aan Donk Molenbergnatie wordt het wegdek grondig vernieuwd. De onderfundering en fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd. “Daarna voorzien we een nieuwe asfaltlaag en brengen we nieuwe wegmarkeringen aan”, laat AWV weten.

Ook ter hoogte van het complex Ekeren wordt het wegdek vanaf de Ekersesteenweg in de richting van het noorden aangepakt. “Hier is de herstelling minder ingrijpend en wordt voornamelijk de toplaag vernieuwd”, klinkt het.

Twee helften

“Om de hinder te beperken, vernieuwen we de weg in twee helften. Eerst pakken we de rijstroken richting Antwerpen aan, vervolgens de rijstroken richting de R2. Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer.”

(Lees verder onder de afbeelding)

© Agentschap Wegen en Verkeer

Omdat er bij de vorige werken op de Noorderlaan tussen de Muisbroeklaan en Treurenborg file ontstond op de A12 met een terugslag tot op knooppunt Antwerpen-Noord (E19), is beslist om bij de aankomende werken de toegelaten rijrichting om te draaien.

“Dat betekent dat tijdens deze werken het verkeer van Antwerpen richting de R2 via de N180 kan blijven rijden”, aldus AWV. “Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. Die laatste route is ook geschikt voor de havenvoertuigen die niet via de A12 mogen rijden. Ook De Lijn kan via deze korte omleiding de gebruikelijke dienstregeling aanhouden.”

Complex Ekeren

De werken ter hoogte van het complex Ekeren worden volgens AWV in twee dagen uitgevoerd en zouden dus slechts kortstondig hinder mogen veroorzaken. Verkeer kan steeds langs de werf passeren, zij het dat verkeer komende van de Noorderlaan en Ekeren (N114) elk op één rijstrook langs de werfzone moet rijden. Verkeer dat de Noorderlaan wil blijven volgen, rijdt aan het einde van de werfzone via een tijdelijke doorsteek door de middenberm terug naar het daartoe voorziene vak.

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws