© Shutterstock

Afvallen? Deze app helpt je de gezondste keuzes te maken in de supermarkt

Yuka is een app waarmee je in de supermarkt producten kunt scannen om na te gaan hoe gezond ze zijn. Bovendien biedt de tool ook betere alternatieven aan als blijkt dat je toch iets ongezonds hebt vastgenomen.

flb

Nadat Yuka in Frankrijk met negen miljoen gebruikers een groot succes was geworden, is het nu ook in ons land gelanceerd. Met de app kun je in de supermarkt eenvoudig barcodes van producten scannen om na te gaan hoe gezond die zijn. De info daarvoor werd verzameld bij experten, diëtisten en voedingsdeskundigen.

Zowat tachtig procent van de in ons land beschikbare producten zou in de database van Yuka zitten. Dat geldt niet alleen voor voedingsmiddelen, maar ook voor cosmetica. De database wordt ook aangevuld naarmate meer mensen meer producten scannen.

Gezonde maaltijd samenstellen

De tool houdt ook bij wat je hebt gekocht in de winkel en of je er zo een gezonde maaltijd mee kunt samenstellen. In elk geval een handig hulpje voor wie enkele kilootjes wil afvallen, of voor wie gewoon wat gezonder wil eten natuurlijk.