Lidl opent nieuwe supermarkt op Leuvensesteenweg in Muizen

Foto: Dirk Vertommen

Lidl opent nieuwe supermarkt op Leuvensesteenweg in Muizen

Print
Mechelen - Lidl heeft woensdagochtend een nieuwe supermarkt geopend op de voormalige Alstomsite in Muizen (Mechelen). Voor de klanten zijn er 132 parkeerplaatsen. Zonnepalen op het dak voeden gratis laadpalen voor elektrische auto's en fietsen.

De supermarkt op de Leuvensesteenweg is elke dag open van 8.30 tot 20u en op zaterdag tot 19u. “We trakteren alle aanwezigen aan onze foodtruck op een vers ontbijt en serveren vanaf 11u een assortiment gezonde hapjes.  Verder tonen we meteen onze sterkte met een aantal scherpe kortingsacties tijdens de eerste vier weken", zegt  Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl België.

In de winkel van bijna 1.300 vierkante meter groot gaan meer dan dertig medewerkers aan de slag.  De nieuwe winkel biedt een assortiment van 1.800 producten waarvan 90% eigen merken zijn. “We besteden veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer dan 50% van onze groenten en fruit Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter", legt Colbrandt uit.

Site in ontwikkeling 

Ook de meeste kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. "Dit filiaal heeft ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant", vertelt Isabelle Colbrandt. Voor de architectuur van de winkel lieten de ontwerpers zich inspireren door de loodsen op de voormalige Alstomsite. Op de site komen ook een kinderdagverblijf, het erfgoeddepot van de stad en een woonproject met 41 appartementen en zeven woningen van Willemen Real Estate.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio