Fanny Lecluyse is zielsgelukkig met uurrecord van vriend Victor Campenaerts: “Voor hij naar de piste vertrok was hij liedjes aan het zingen”

Foto: BELGA

Fanny Lecluyse is zielsgelukkig met uurrecord van vriend Victor Campenaerts: “Voor hij naar de piste vertrok was hij liedjes aan het zingen”

Print

Zwemster Fanny Lecluyse heeft de werelduurrecordpoging van haar vriend Victor Campenaerts op stage in Spanje gevolgd. Het werd een stressvolle dag, maar de ontlading en het geluk waren iets na 19.00 ongelofelijk. “Tot op de laatste seconde was ik aan het stressen.”

Het was nog even zoeken hoe Fanny Lecluyse de recordpoging van haar vriend zou kunnen volgen. “Uiteindelijk heb ik het kunnen bekijken via een Youtube-uitzending van de UCI en via VRT.nu op mijn telefoon.” Zo zag Lecluyse omstreeks de klok van 19.00 haar vriend de magische barrière van 55 kilometer doorbreken. “Hij was op schema, maar toch heb ik tot de laatste meters zenuwen gehad. Ik wilde echt niet dat er iets zou voorvallen. Ik ben dolgelukkig voor hem. Er is niemand die het meer verdient. Hij heeft er werkelijk alles voor gedaan, net zoals het team dat achter hem staat. Ik ben zo blij dat hij zijn droom heeft kunnen waarmaken”, aldus een hoorbaar zielsgelukkige Fanny Lecluyse.

Liedjes tegen de stress

Fanny mocht dan zelf wel bijzonder veel zenuwen gehad hebben, die waren er volgens haar bij Victor veel minder: “Voor hij vertrok naar de piste hebben we drie keer gebeld. Hij bleef er erg cool bij en we zongen zelfs liedjes. Daardoor voelde ik mijn eigen stress ook wat wegebben.”

“Vrijdag komt hij terug naar België, dan hebben we even qualitytime en komt er misschien wel een feestje met de vrienden”, sluit Lecluyse af.

Meer sportnieuws