Eerste reactie Victor Campenaerts na breken werelduurrecord: “Stig, we gaan een pannenkoek eten!”

Print

Victor Campenaerts heeft zichzelf dinsdagavond in de geschiedenisboeken gezet door het werelduurrecord te breken. In Mexico reed hij als eerste ooit meer dan 55 kilometer. Achteraf was Stig Broeckx de eerste aan wie hij dacht: “We gaan een pannenkoek eten in de pannenkoekenboot van Dessel.”

“Dit is fantastisch”, klonk het in de eerste reactie van een uitgeputte Victor Campenaerts bij Sporza. “Ik heb gisteren nog een bericht gekregen van Stig Broeckx. Stig, zoals beloofd gaan we een pannenkoek eten in de pannenkoekenboot van Dessel.”

“Mijn starttempo was misschien iets te optimistisch. Dat voelde ik halfweg. Ze hadden een afstand van 55,2 km vooropgesteld, ik wilde gewoon het record breken. Ik draaide rond de 16”2 in het begin, maar een uur heeft geen geheimen.”

“Ik moest wat gas terugnemen, mijn ritme vinden en op het einde op karakter versnellen. De fans die hier waren, waren fantastisch. De laatste maand was een hoogtepunt, en zal misschien een hoogtepunt blijven. Iedereen was hier voor mij. Die 55 kilometer was een magische grens – super dat dit gelukt is.”

Meer sportnieuws