© Isopix

De baard is uit, hipsters kiezen voor een snor

De tijd dat hipsters rondfietsten met een volle baard ligt alweer achter ons. De snor zou de nieuwe trendy gezichtsbeharing bij uitstek zijn. En die komt ook nog eens in alle vormen en maten. In Hollywood geven ze alvast het (goede) voorbeeld.

flb

Het viel al op tijdens de uitreiking van de Oscars dit jaar: heel wat acteurs daagden op met een harige bovenlip. Luke Evans, Christian Bale en Mahershala Ali, allemaal liepen ze de rode loper op met een snor. De ene met een flink walrusexemplaar, de andere met een potloodsnorretje. Rami Malek, die de bekende snor Freddie Mercury speelde in zij biopic, mocht zelfs met het beeldje voor beste acteur naar huis.

Dichter bij huis valt Victor Campenaerts straks het werelduurrecord wielrennen aan, helemaal aerodynamisch maar wel mét snor, en ook Jeroom heeft een uit de kluiten gewassen exemplaar staan. Een ding is in elk geval duidelijk: de snor is terug van weggeweest. Onder andere met dank aan Movember, waarbij mannen elk jaar dertig dagen lang hun snor laten groeien om de aandacht te vestigen op prostaat- en teelbalkanker.

Verguisd

Die snor werd nochtans jarenlang verguisd of weggezet als een belachelijke vorm van gezichtsbeharing, maar datzelfde ging ook een tijdlang op voor een baard. Die werd een klein decennium geleden plots razend populair en was net als geroosterde koffie en een gepersonaliseerde fiets onlosmakelijke verbonden met de hipsterman. Nu die helemaal mainstream geworden is, is het dus weer tijd voor iets anders. Mannen, jullie zijn gewaarschuwd!

NIET TE MISSEN