Poetsvrouw aangehouden na gewelddadige home invasion in villa in Schoten

Foto: rr

Poetsvrouw aangehouden na gewelddadige home invasion in villa in Schoten

Print
Schoten -

In het onderzoek naar een gewelddadige home invasion in Schoten in november van vorig jaar, werden dinsdag twee personen aangehouden. Het gaat om een 37-jarige vrouw en een 20-jarige man, zo laat het Antwerpse parket weten.

LEES OOK: Overvallers mishandelen 72-jarige man en knevelen poetsvrouw in villa in Schoten (+)

Op 8 november 2018 werd de intussen 73-jarige bewoner samen met zijn 37-jarige poetsvrouw in zijn villa in Schoten overvallen. De bewoner kreeg toen zeer zware slagen op het hoofd, de poetsvrouw werd gekneveld. Enige tijd nadat de daders gevlucht waren, kon de poetsvrouw hulp halen bij de buren.

Het slachtoffer werd versuft aangetroffen en de hulpdiensten brachten hem met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis van Brasschaat. Intussen heeft de man het ziekenhuis verlaten.

Contact met poetsvrouw

Bij nazicht van het ANPR-netwerk kwamen twee verdachte wagens in beeld. Via telefonie- en zendmastonderzoek ontdekten de speurders dat de gebruikers van de wagens contacten zouden gehad met de poetsvrouw.

De poetsvrouw werd op 3 april aangehouden door de onderzoeksrechter. Haar aanhouding werd vijf dagen later bevestigd door de raadkamer, maar de verdediging ging in beroep. De tweede verdachte werd op 8 april aangehouden. Hij verschijnt op 25 april voor de raadkamer.

De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het gerechtelijk onderzoek naar het aandeel van elke verdachte gaat verder.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio