Otter in logo Natuurpark Voorkempen na nieuwe melding superzeldzaam dier

Het logo van Natuurpark Voorkempen. Foto: rr

Otter in logo Natuurpark Voorkempen na nieuwe melding superzeldzaam dier

Print
Ranst / Kalmthout / Schilde / Zoersel - Milieubeweging GroenRand heeft een otter als logo gekozen van het door GroenRand beoogde nog op te richten Natuurpark Voorkempen. GroenRand droomt van een groot aaneengesloten Natuurpark Voorkempen met als centrale ader de Antitankgracht.

Volgens Dirk Weyler van GroenRand heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek onlangs een otter gespot op een afgesloten domein van het Agentschap voor Natuur en Bos langsheen de Antitankgracht.

Omdat de waarneming zo spectaculair en zeldzaam is, wordt de exacte gemeente niet vrijgegeven. “De terugkeer van de otter toont aan dat het belangrijk is om de natuur- en bosgebieden langsheen de Antitankgracht te verbinden en verdere versnippering tegen te gaan”, aldus Weyler. In 2017 werd al eens een doodgereden otter gevonden op de Putsesteenweg in Kalmthout. Ook toen bestond het vermoeden dat het dier uit de Antitankgracht kwam. In 2012 werd een otter doodgereden op de autosnelweg in Ranst, niet zo ver van de Antitankracht in Oelegem. (kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio