Eerste gedupeerden tunnelroof zien voor eind april geld terug

Twee maanden na de kluizenkraak in het bankfiliaal op de Belgiëlei komt er voor de gedupeerden eindelijk licht aan het einde van de tunnel. BNP Paribas Fortis verwacht dat de eerste gedupeerden eind deze maand hun geld terug zullen zien.

jtp

“Op basis van deze verklaringen waren er al individuele gesprekken tussen klant en expert om te komen tot een akkoord over de schade. Vele, maar nog niet alle, gesprekken hebben intussen al plaatsgevonden”, zo laat Hans Mariën, woordvoerder van BNP Paribas Fortis, weten. De afhandeling van de individuele schadedossiers loopt vlot, in die mate dat de bank zich sterk maakt dat ze eind april, ofwel in mei, al gedupeerden geldsommen kunnen uitbetalen voor de geleden schade.

Alle klanten die schade leden bij de tunnelroof bij BNP Paribas Fortis op de Belgiëlei, begin februari, namen na het misdrijf contact op met de bank. Over hoeveel gedupeerden er exact zijn, blijven de lippen stijf op elkaar. Naar verluidt werden zo’n twintig à dertig van de zevenhonderd kluizen in de bank beschadigd of opengebroken. De kluizenzaal van de bank op de Belgiëlei is overigens helemaal hersteld. De gedupeerden kregen de opdracht van de bank om een zogenaamde ‘verklaring op eer’ af te leggen, waarin ze in aanwezigheid van een gerechtsdeurwaarder een juridisch bindende verklaring aflegden over de inhoud van hun kluis.

Illegaal pokeren

De drie verdachten die zijn opgepakt in het onderzoek – Koba M. (27), zijn vader Kachaber (46) en zijn jeugdvriend Giorgi K. (28) - zitten intussen nog steeds in de cel. Koba M. kreeg gisteren overigens opschorting van de Antwerpse strafrechter in een andere zaak. Eind 2017 nam hij deel aan een illegaal pokertoernooi in Deurne. De organisatoren van dat toernooi kregen in oktober al een opschorting, maar Koba M. liet toen verstek gaan en werd veroordeeld tot een boete van 1.200 euro. Hij tekende verzet aan en kreeg een nieuw proces.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio