Stadsbestuur verplaatst officiële huldiging KV Mechelen naar zondag 5 mei: “Geen capaciteit voor 20.000 fans”

Foto: BELGA

Stadsbestuur verplaatst officiële huldiging KV Mechelen naar zondag 5 mei: “Geen capaciteit voor 20.000 fans”

Print

Geen euforische balkontaferelen op de Mechelse Grote Markt op 1 mei. De officiële huldiging van kampioen en bekerfinalist KV Mechelen - oorspronkelijk gepland op de avond van de bekerfinale - wordt uitgesteld naar zondag 5 mei.

“Na overleg met de club is er beslist om de huldiging in het stadhuis op zondagnamiddag te laten doorgaan”, bevestigt burgermeester Bart Somers.

De reden achter het uitstel is een capaciteitsprobleem. “Er zijn meer dan 20.000 supporters met een ticket voor de bekerfinale maar de capaciteit van de Grote Markt is beperkt tot 8.000 mensen”, legt Somers uit. “Daarom is het beter dat de club de festiviteiten op de avond zelf in het eigen stadion organiseert. Dan kan iedereen erbij zijn. De huldiging in het stadhuis volgt dan een paar dagen later met hopelijk ook een mooie opkomst van supporters op de Grote Markt.”

Wat de club concreet van plan is is nog niet bekend. Voor de spelers en de staf van KV is de uitgestelde huldiging op het stadhuis wel een streep door de rekening. Een aantal spelers zijn dan immers al op vakantie vertrokken.

De Camargo en Engvall nog out

Vijftien dagen voor de bekerfinale zit KV Mechelen nog altijd met twee geblesseerde spitsen. Igor De Camargo (knie) werkte gisteren een eerste lichte individuele trainingssessie af op het veld met bal en ligt nog altijd op schema om net op tijd speelklaar te zijn voor de finale. Gustav Engvall kampt met een overbelasting aan de achillespees. De Zweed doet het voorzichtig aan en beperkt zich op training tot cardio. Zijn situatie wordt dag per dag bekeken. Joachim Van Damme en Arjan Swinkels trainen wel opnieuw voluit mee met de groep. De eerstvolgende oefenmatch van KV is donderdag om 19.30 uur op het veld van Thes Sport. De oefenwedstrijd tegen RWDM van morgenavond is afgelast.

Meer voetbalnieuws