Standard deelt foto’s van doortocht Anderlecht-hooligans: kraters op het veld, gesloopte wc’s en afgerukte zitjes

De Anderlecht-supporters hebben het vrijdagavond op Sclessin niet alleen bont gemaakt met vuurwerk, maar braken ook zitjes, toiletten en hekken af. Zelfs brandblussers waren niet veilig. Volgens Standard loopt de schade nu al op tot duizenden euro’s.

Wim Conings

LEES OOK. Ongezien: Standard - Anderlecht definitief afgefloten bij 2-0 nadat boze uitfans met rookbommen bleven gooien

Vijf brandblussers leeggespoten of kapotgemaakt, twee kapotte spoelbakken, 106 gesloopte zitjes, beschadigde hekken en dan ook nog eens een vijftiental plekken waar de grasmat opnieuw aangelegd moet worden door het vuurwerk. Standard deelde maandagmiddag foto’s van de averij die de Anderlecht-hooligans vrijdagavond aanrichtten bij hun doortocht op Sclessin met de pers.

Op sommige van de beelden is duidelijk te zien hoeveel schade het vuurwerk aangericht heeft. Zo zijn er heuse kraters geslagen in de grasmat en zien sommige zitjes zwart.

Volgens de Rouches loopt de schade nu al op tot een paar duizenden euro’s voor de brandblussers, toiletten en tribunes. En dan is het nog niet eens duidelijk hoeveel het herstellen van de grasmat en de hekwerken zal kosten. Voor Standard zit er wel haast achter, want vrijdagavond staat de topper tegen Genk al op het programma.

LEES OOK. Een bende vrienden met paars bloed en losse handjes: dit zijn de vuurpijlgooiers van Anderlecht (+)

MEER OVER Standard de Liège

Meer voetbalnieuws