Inbrekers stelen geld van pronostiek

Foto: bfs

Aanzienlijke schade in voetbalkantine KSK Kallo

Inbrekers stelen geld van pronostiek

Print
Kallo / Beveren-Waas -

Inbrekers hebben tijdens het afgelopen weekend de kantine van voetbalclub KSK Kallo in de Kapeldijkstraat doorzocht. Ze gingen aan de haal met het geld van de pronostiek en snoepgoed. Ook de schade die werd aangericht was aanzienlijk.

Inbraken tijdens schoolvakanties blijken een slechte gewoonte te worden voor het bestuur van KSK Kallo. Nadat ze tijdens de voorbij zomer- en kerstvakantie al ongewenst bezoek hadden gekregen, was het zaterdag tijdens het tweede weekend van de paasvakantie opnieuw raak. De zware buitendeur van de jeugdcafetaria in de Kapeldijkstraat werd opengebroken waarna ook de binnendeur er aan moest geloven. Bestuurslid Eddy De Schepper kon dit weekend alleen maar de schade opmeten. “Alle ruimtes werden doorzocht”, stelde hij vast. “Een houten kist waarin het geld van onze pronostiek zat werd meegenomen. In totaal ging het om zo'n 300 euro. Ook chips en drank werden meegenomen. Daardoor is de inbraak volgens mij het werk van jongeren. Anders zou er geen snoepgoed verdwenen zijn.”

Tijdens de twee eerdere inbraken werd er ook al een raam ingegooid van een bureel en kreeg de vip-cafetaria dieven over de vloer. De nieuwe inbraak in de jeugdkantine is voor het bestuur van KSK Kallo de druppel. Ze beraden zich over extra veiligheidsmaatregelen. “We hebben schrikverlichting rond onze gebouwen maar die mist haar effect doordat onze terreinen vrij afgelegen liggen. Daardoor is er maar weinig sociale controle. Een alarmsysteem en camerabewaking zou veel efficiënter zijn. Maar daarvan ligt het kostenplaatje natuurlijk hoger. Het betekent een zware investering voor onze club.”

De voetbalclub is niet de eerste vereniging die af te rekenen krijgt met inbraken. Ook de vlakbij gelegen lokalen van de plaatselijke chiro kregen al meermaals af te rekenen met inbraken. In juli van 2017 werd het lokaal van de jeugdbeweging zelfs helemaal in de as gelegd na een brandstichting.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio