Iljo Keisse ging met succes onder het mes na zijn zware val in Parijs-Roubaix

Tom Steels bij de net gevallen Iljo Keisse. Foto: EPA-EFE

Iljo Keisse ging met succes onder het mes na zijn zware val in Parijs-Roubaix

Print

Iljo Keisse is na zijn zware val zondag in Parijs-Roubaix geopereerd aan de linkerelleboog. De ingreep vond zondagavond plaats in het ziekenhuis van Herentals en was een succes, zo laat zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step weten.

Klik hier voor onze digitale wielergids

De arm van Keisse werd in het gips geplaatst. Dat moet hij tien dagen dragen. Daarna mag hij voorzichtig hervatten. Voor Keisse was zijn achtste opeenvolgende deelname aan de Helleklassieker er een om snel te vergeten. Hij viel kort voor de beruchte kasseien van Arenberg, op ruim 100 km van de streep, toen hij tegen een verkeersdrempel knalde.

“Parijs-Roubaix is een van de mooiste wedstrijden, maar alleen als je er zonder valpartijen doorkomt”, zegt de Gentenaar. “Gisteren zag ik de verkeersdrempel niet. De renner voor mij ontweek die maar op het allerlaatste moment met slechts enkele millimeters. Ik crashte zwaar maar gelukkig ving het gele veiligheidskussen de klap deels op, anders had het veel erger kunnen zijn. Ik probeerde het nog maar besefte meteen dat het geen optie was en mijn wedstrijd voorbij was. Het besef dat de ploeg niet op mij kon rekenen, stemde mij triest.”

Uiteindelijk zou met Philippe Gilbert wel een ploegmaat van Keisse triomferen op de wielerbaan van Roubaix. (belga)

Meer sportnieuws