Alaphilippe en Deceuninck - Quick Step blijven UCI-ranking aanvoeren, België neemt leiding landenklassement over

Foto: Photo News

Alaphilippe en Deceuninck - Quick Step blijven UCI-ranking aanvoeren, België neemt leiding landenklassement over

Print

De internationale wielerunie UCI heeft vandaag de nieuwe rankings bekendgemaakt. In de ‘world ranking’ blijft Julian Alaphilippe comfortabel leider, bij de ploegen is Deceuninck - Quick Step uiteraard met riante voorsprong de nummer één. In het landenklassement wipt België dankzij de zege van Philippe Gilbert naar de eerste plaats, over Frankrijk.

In de individuele ranking kwam de top zes niet aan het werk? Enkel Greg Van Avermaet boekt ondanks zijn tegenvallend resultaat in Parijs-Roubaix één plaatsje winst en stijgt van acht naar zeven. Julian Alaphilippe blijft leider, voor Alejandro Valverde en Tom Dumoulin. Philippe Gilbert ‘stijgt’ na zijn zege in Parijs-Roubaix naar de 51ste plaats, goed voor 38 plaatsen bonus.

Alaphilippe en Deceuninck - Quick Step blijven UCI-ranking aanvoeren, België neemt leiding landenklassement over
Deceuninck - Quick Step. Foto: Photo News

In het ploegenklassement verandert er bovenaan ook zo goed als niets. Deceuninck - Quick Step blijft riant aan de leiding, voor Sky en Astana. BORA hansgrohe wint twee plaatsen en springt naar vier, Lotto-Soudal verliest een plaatsje en kampeert voorlopig op een weinig tot de verbeelding sprekende vijftiende plaats.

Binnen het peloton van procontinentale teams behoudt Cofidis een kleine voorsprong op Wanty - Groupe Gobert. Die twee plaatsen zijn belangrijk met oog op het seizoen 2020 aangezien zij voor volgend seizoen startrecht garanderen in de wedstrijden van de World Tour.

Wel verandering bovenaan het landenklassement: door de zege van Gilbert en de derde plaats van Yves Lampaert springt België over Frankrijk naar de eerste plaats. Op basis van dit klassement worden het aantal WK-plaatsen toegekend.

Naesen beste ééndagsrenner

Sinds dit jaar stelt de UCI ook een klassement op met alle ééndagswedstrijden als basis. Oliver Naesen blijft het klassement aanvoeren maar krijgt de komende dagen met Julian Alaphilippe wel een kwaaie tegenstander. Ook opvallend is de zevende plaats van Mathieu van der Poel. Met nog twee belangrijke wedstrijden op zijn programma - Brabantse Pijl en Amstel Gold Race - zien we de Nederlandse allrounder de komende dagen nog wat progressie maken. Ook de klassementsrenner hebben tegenwoordig hun eigen klassement. Dat wordt aangevoerd door Primoz Roglic, voor Simon Yates en Tom Dumoulin.

Meer sportnieuws