Serviërs betrapt met materiaal: “Inbreken? Neen, wij moesten het gebouw daags nadien slopen”

Themabeeld. Foto: Dirk Vertommen

Serviërs betrapt met materiaal: “Inbreken? Neen, wij moesten het gebouw daags nadien slopen”

Print
Bornem -

Drie Serviërs stonden voor de correctionele rechtbank terecht omdat ze aan een leegstaand gebouw in Bornem door de politie waren betrapt in het bezit van inbrekersmateriaal. “Een zak waarin onder meer een zaklamp, een koevoet en schroevendraaiers zaten”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens. Voor haar ging het om een goed georganiseerde bende die een diefstal wilde plegen. Tegen de eerste twee werd zes maanden cel gevorderd, tegen de derde beklaagde tien maanden.

De drie kwamen maandag met een heel ander verhaal op de proppen. Ze zeiden dat ze het gebouw aan het bekijken waren omdat ze het daags nadien moesten gaan slopen. “Met een minihamertje en een ijzerzaagje? Ik ben geen bouwvakker maar om een gebouw te slopen heb je volgens mij toch wat zwaarder materiaal nodig”, snauwde rechter Suzy Vanhoonacker het trio toe.

De Serviërs zeiden dat het zwaardere materiaal daags nadien zou gehuurd worden. Ze vroegen alle drie de vrijspraak. Eén van de mannen zit nog steeds in voorhechtenis, de twee anderen zitten in een asielcentrum in afwachting van hun repatriëring naar Servië.

Vonnis valt op 29 april.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio