Zes jaar cel gevorderd voor verkrachter die opnieuw toesloeg na fuif in Waagnatie

Het Openbaar Ministerie heeft maandag zes jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor Vladimir K. (38), die vorig jaar een meisje van 20 had aangerand en verkracht na een fuif in de Waagnatie in Antwerpen. De man had in 2011 al een straf met probatie-uitstel gekregen voor een verkrachting. Hij werd toen langdurig begeleid, maar dat weerhield hem er niet van om nieuwe feiten te plegen.

Het slachtoffer was in de nacht van 19 op 20 oktober naar de ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ geweest in de Waagnatie. Toen ze haar fiets wilde nemen, brak het sleuteltje in het slot af en besloot ze om te voet naar huis te gaan. Vladimir K. zag het meisje lopen en bood haar een lift in zijn wagen aan. Hij reed naar de Scheldekaaien, waar hij haar betastte en met geweld verkrachtte op de achterbank.

Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en vluchtte naar een bedrijfsterrein op de D’Herbouvillekaai, waar een bewakingsagent haar in paniek aantrof. Hij had de beklaagde nog zien weglopen, maar kon hem niet vatten. Vladimir K. ging zich later zelf bij de politie aangeven.

Hij betwistte niet dat hij het meisje verkracht had, maar minimaliseerde wel het gebruikte geweld. De dertiger zei voorts dat hij gestresseerd was: hij had geen job, zijn vriendin had het uitgemaakt en hij was van streek door beelden van een schietpartij op een school op het schiereiland de Krim. Hij betuigde maandag zijn spijt. “Ik zou ook graag met haar willen spreken om het goed te maken”, zei Vladimir K.

Het meisje was niet op de zitting aanwezig, haar ouders wel. “Ik vind het erg dat hij uit frustratie het leven van onze dochter overhoop heeft gehaald. Ze probeert zich sterk te houden en haar leven weer op te pakken, maar het zit diep. Ook bij ons. Ik vind het ook erg dat hij niets uit zijn vorige veroordeling geleerd heeft”, zei de moeder van het slachtoffer.

Vonnis op 29 april.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio