© ISOPIX

Ariana Grande deelt merkwaardige hersenscan

Ariana Grande (25) deelde op Instagram enkele opmerkelijke beelden van hersenscans. Ze wil daarmee aantonen dat ze sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester met posttraumatische stressstoornis of kortweg PTSS kampt. Het is niet de eerste keer dat de popster haar mentale problemen aankaart.

flb

Op 22 mei 2017 sloeg voor Ariana Grande het noodlot toe. Na haar concert in Manchester vond er een terroristische aanslag plaats die het leven kostte aan 22 toeschouwers. Vandaag draagt de popster er nog steeds de gevolgen van en lijdt ze aan PTSS. Dat bewijst ze met enkele scans van haar hersenen die ze op Instagram deelde.

Die scans noemde ze “hilarisch en angstaanjagend” tegelijk. Om aan te tonen dat haar hersenen wel degelijk aangetast zijn, postte ze ernaast een beeld van normale hersenen. Daarop is te zien dat er bij haar bepaalde delen oplichten terwijl dat normaal niet het geval is.

“Bijzonder pijnlijk”

In een emotioneel interview met Time in 2018 zei Grande al dat ze er waarschijnlijk altijd de sporen van zal blijven meedragen. “Muziek hoort het veiligste ding in de wereld te zijn. Daarom denk ik dat het lastig blijft. Ik wou dat ik meer kon doen. Je denkt dat naarmate de tijd verstrijkt het makkelijker wordt om erover te praten of dat je er vrede mee zal hebben, maar daar wacht ik nog elke dag op. Het blijft bijzonder pijnlijk.”

Niet te zien

Toch komt er ook wat kritiek op de scans die ze deelde. Zo sprak The Washington Post met professor en neurowetenschapper Susan Bookheimer. Zij zegt dat op basis van die beelden in lage resolutie geen PTSS-diagnose vastgesteld kan worden. “Maar daarmee wil ik niets afdoen van de werkelijk verschrikkelijke gebeurtenis die ze heeft meegemaakt”, klinkt het.

NIET TE MISSEN