Polen stelen voor 47.000 euro aan materialen uit assistentiewoningen

Foto: Google Street View

Polen stelen voor 47.000 euro aan materialen uit assistentiewoningen

Print
Mol -

Twee Polen stonden maandag terecht voor de diefstal van allerlei materialen op een bouwwerf in de Guido Gezellestraat in Mol. Het duo werd begin dit jaar na een achtervolging in Geel opgepakt.

Tijdens de afwerking van nieuwe assistentiewoningen in de Guido Gezellestraat in Mol verdwenen op 13 januari van dit jaar heel wat materialen en inbouwspullen, voor een totale waarde van 47.000 euro.

De diefstal kwam op maandag 14 januari aan het licht toen de arbeiders weer aan de slag gingen. De daders van de diefstal, de Polen Dariusz B. (40) en Sebastian P. (39) werden op 13 januari opgepakt in Geel nadat de politie hun bestelwagen wilde controleren. Het duo stoof toen weg maar kon na een achtervolging toch worden ingerekend.

In het busje lagen de gestolen materialen, waarvan een aantal nog was ingepakt. De bestelwagen werd eind augustus 2018 gestolen in Deurne en ook de nummerplaten waren niet authentiek.

Openbare aanklager Veerle Van Gorp vorderde een effectieve celstraf van 20 maanden voor B. en een gevangenisstraf van zes maanden voor zijn kompaan. De meeste gestolen spullen werden teruggeven aan het bouwbedrijf DCA. De aannemer vroeg nog wel een schadevergoeding van 2.880 euro.

Vonnis op 29 april.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio